Wat zijn de beroemdste red light gebieden in de wereld?

Prostituee is het oudste beroep ter wereld. Het is niet alleen in één land populair. Over de hele wereld kun je hoeren vinden. Het past dus blijkbaar bij de menselijke aard. Wanneer iets al zolang en in zoveel landen zo populair is. Toch heeft deze branche nog steeds een erg schimmig imago. Het is soms lastig om een goede plek te vinden waar je naartoe kunt gaan om een prostituee te bezoeken. Wij hebben de beste red light gebieden in de wereld hier op een rijtje gezet. Zo weet je precies waar je naartoe moet gaan wanneer je een vakantie boekt.

Wan Chai, Hong Kong, China

China is het grootste land ter wereld. Dat wil zeggen, hier wonen de meeste mensen. Qua oppervlakte is een land als Rusland groter. Echter, China heeft overduidelijk een stuk meer inwoners. Op dit moment gaat het om 1.4 miljard mensen. Een duizelingwekkend aantal. In zo’n groot land is het vanzelfsprekend dat er ook prostituees te vinden zijn. Toch is in China zelf prostitutie verboden. Hierdoor is het aantal hoeren niet al te hoog voor zo’n groot land.

In Hong Kong is prostitutie wel legaal. Vandaar dat hier een stuk meer hoeren te vinden zijn. Vooral in Wan Chai kun je er veel vinden. Toch zijn er wel genoeg regeltjes waar de hoeren en de hoerenloper zich aan moeten houden. Bordelen, tippelen en pooiers zijn verboden. Je kunt hoeren vinden in kamers, of massagesalons, bars en in stripclubs.

Een bijzonder prostitutiebeleid

Prostitutie in Hong Kong is bijzonder, omdat er geen bordelen en pooiers zijn. Hun beleid staat bekend onder de slogan: één vrouw, één slaapkamer. Door dit soort regels wordt het leven van de hoeren beter. Zij zijn beter beschermd en zullen minder snel het slachtoffer worden van mensenhandel.

Vaak zijn de hoeren gehuisvest in een gebouw, waar ze allemaal een eigen kamer hebben. Hierdoor is er ook weinig overlast. Ook is het makkelijk om een bewakingsnetwerk te maken, waardoor alle vrouwen beveiligd worden.

Hoeren van over de hele wereld

Dit gebied is heel erg bekend vooral door de film ‘The World of Suzie Wong’, het speelt zich af in het Wan Chai gebied in de jaren 50. Tegenwoordig is dit gebied erg populair bij zowel toeristen als expats. De hoeren in dit gebied komen uit verschillende gebieden. Voornamelijk uit Zuidoost-Azië, maar ook uit China. Er zijn zelfs hoeren uit Rusland, Oost-Europa en de Verenigde Staten.

Zona Norte, Tijuana, Mexico

Hou jij meer van Amerika in plaats van Azië? Dan hoef je niet bang te zijn, ook in dit soort landen zijn er genoeg prostituees te vinden. Je kunt bijvoorbeeld naar Mexico gaan. In de stad Tijuana heb je de Zona Norte waar heel veel hoeren rondlopen. Dit gebied staat bekend als de beste hoerenbuurt van Noord-Amerika. Er zijn vooral veel goede stripclubs en bordelen te vinden. Buiten dat zijn er ook genoeg straatprostituees te vinden. Gelukkig is hoerenlopen volkomen legaal, je hoeft je hier dus niet druk om te maken.

Er is een goede service in dit gebied. Bij veel stripclubs kun je ook gewoon een beurt krijgen, verder is er entertainment en zijn hotelkamers waar je kort kunt verblijven. Er zijn ook unieke bars, genaamd ‘lady bars’. Hier zijn er veel freelance hoeren die op zoek zijn naar cliënten.

Er zijn ook vrij veel illegale drugs te vinden. Toch hoef je niet bang te zijn dat je opgepakt wordt wanneer je deze gebruikt. De lokale politie tolereert dit namelijk. Zij verdienen er zelf namelijk ook aan. Omdat deze stad heel dicht bij San Diego licht, zijn er veel Amerikanen te vinden in dit gebied.     

Reeperbahn, Hamburg, Duitsland

Ook in Duitsland kun je prima terecht wanneer je op zoek bent naar wat avontuurtjes. Tegenwoordig staat Duitsland zelfs bekend als de prostitutie hoofdstad van Europa. Prostitutie is volkomen legaal in Duitsland, wat de enorme populariteit van hoeren hier verklaart. In Hamburg is het prima vertoeven. Je kunt zowel naar een bordeel gaan als andere activiteiten doen. Zowel seks-gerelateerd als iets anders. Om een voorbeeld te noemen, je hebt het erotic art museum. Dit is een museum met sensuele kunst. Het is aan te raden om alles contant af te rekenen, veel hoeren nemen je namelijk in de maling wanneer je een creditcard gebruikt. Ze zullen te veel afrekenen en andere trucjes uithalen.

Er is van alles te doen in de Reeperbahn

Er zijn ook genoeg andere dingen te doen. Zo kun je ook naar clubs gaan. Ook is het mogelijk om cafés en discotheken te bezoeken. De wijk bevindt zich in de beroemde wijk St. Pauli. Deze wijk staat bekend om de linkse activisten en om het hoge hippiegehalte. Er is bijvoorbeeld een bekende zijstraat, die de ‘Grote Vrijheid’ heet. Dit past natuurlijk heel erg goed bij het gedachtegoed van de hippies.

Er is ook een plein vernoemd naar de Beatles. Deze speelden namelijk heel vaak in clubs in deze buurt. Ze waren vooral vaak aanwezig in de Star-Club. Dit speelde zich allemaal af in de jaren 60. De beroemde voetbalclub St. Pauli is ook gevestigd in deze wijk. Deze club heeft hele bijzondere voetbalsupporters. Ze zijn over het algemeen namelijk heel erg links, ook zijn ze erg pacifistisch. Er zijn haast nooit rellen bij deze voetbalclub. Het is een leuk idee, om een bezoekje aan deze stad te combineren met een bezoek aan het stadion van deze geweldige club.

Er is in dit gebied zowel tippelprostitutie als raamprostitutie aanwezig. Je kunt dus zelf kiezen wat jij het meest ziet zitten. Het is altijd fijn wanneer er meerdere mogelijkheden zijn.   

De naam Reeperbahn is afkomstig uit de industrie. Er waren vroeger veel touwmakers-bedrijven aanwezig in dit gebied. Zij hadden een lang recht pad nodig, dit was de Reeperbahn. In Nederland zijn er ook veel van dit soort straten, alleen worden ze lijnbaan genoemd. Een goed voorbeeld is de Lijnbaansgracht in Amsterdam.

Andere bekende hoerenloopoorden

Natuurlijk zijn de bovenstaande drie plaatsen niet de enigste bekende plekken waar je naartoe kunt gaan wanneer jij een hoerenloper bent. Er zijn nog veel meer plekken. Een aantal voorbeelden zijn bijvoorbeeld: het schipperskwartier in Antwerpen, Kabukicho in Tokyo, Pigalle in Parijs en Patpong in Bangkok.

Zowel seks-gerelateerd als iets anders